Digitalno računovodstvo

Promatrati računovodsto, kao poslovnu funkciju i djelatnost, bez digitalne transformacije nezamislivo je u 21. stoljeću. Softverski alati koje koristi računovodstvo prvenstveno za unos i arhiviranje podataka, kao i digitalizacija financijske dokumentacije polazna su osnova za digitalnu transformaciju ove poslovne funkcije i djelatnosti.

Digitalna transformacija ​je transformacija organizacije na temelju digitalne tehnologije. Podrazumijeva mijenjanje srži i osnove svake organizacije – njezinog poslovnog modela, korištenjem različitih digitalnih tehnologija. Cjelovita poslovna preobrazba podrazumijeva promjenu modela kako se posluje, načina kako se radi s kupcima, kako radimo s dobavljačima, te kako stvaramo vrijednosti unutar kompanije.

Digitalna transformacija donosi velike promjene u računovodstvu. Nisu u pitanju samo promjene softvera koji se koristi u radu ili automatizacija manuelnih aktivnosti (npr. obračuna, knjiženja itd.), nego daleko veće promjene koje podrazumijevaju prije svega tzv. online-real-time ​ način rada i u skladu sa tim odvijanje svih poslovnih aktivnosti, koje direktno dovode do povećanja učinkovitosti poslovanja: računovodstvene funkcije i preduzeća kao cjeline. Najveći napredak, u oblasti digitalne transformacije računovodstva, odvija se zahvaljujući digitalnim alatima koje primjenjuju banke pri servisiranju svojih klijenata (e-bankarstvo). Digitalna transformacija računovodstva najčešće dolazi kao vanjska posljedica, a ne kao potreba „iznutra“.

Tražite računovodstveni servis koji će vam olakšati poslovanje slanjem svih potrebnih informacija i dokumenata online putem? Želite u potpunosti digitaliziranu računovodstvenu uslugu, bez potrebe za fizičkim posjetom knjigovođi?

Online računovodstvo jedinstvena je usluga koju nudimo klijentima koji žele poslovati digitalno. Dostavite nam sve podatke putem interneta, a mi ćemo vam isporučiti sve potrebne informacije i dokumente putem digitalnih kanala.