Sredstva namijenjena otočnim udrugama!

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je Natječaj za prijavu projekata udruga na otocima usmjerenih na održivi razvoj otoka za 2019. godinu. 

Cilj natječaja je omogućiti provedbu projekata udrugama na otocima u skladu s održivim razvojem hrvatskih otoka koji donose nove ideje, modele razvoja ili načine rješavanja postojećih problema, potiču tradicijske običaje i kulturu otočnog prostora, pridonose očuvanju okoliša i omogućuju sadržajniji i kvalitetniji život na hrvatskim otocima.

Prihvatljive aktivnosti Natječaja mogu se rasporediti prema sljedećim područjima djelovanja:

  1. razvoj civilnog društva
  2. kultura (kulturna baština i umjetnost)
  3. predškolski odgoj, obrazovanje i znanost
  4. gospodarske aktivnosti (poljoprivreda, brodogradnja, turizam i dr.)
  5. ekologija (zaštita okoliša i mora)
  6. sport

Prihvatljivi prijavitelji su sve udruge koje imaju sjedište na hrvatskim otocima i koje su upisane u Registar udruga Republike Hrvatske i Registar neprofitnih organizacija Republike Hrvatske i vode transparentno financijsko poslovanje u skladu s propisima o računovodstvu neprofitnih organizacija te djeluju na području hrvatskih otoka najmanje jednu godinu.

Rok za podnošenje zahtjeva je do 06.09.2019. godine.

Ukupni najviši iznos bespovratnih sredstava koji se po ovom Natječaju može dodijeliti pojedinom udruzi iznosi 30.000,00 kuna.

Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti iznosi 10.000,00 kuna.

Raspoloživa sredstva za dodjelu iznose 600.000,00 kuna.

Prijavitelj prijavu na ovaj Natječaj podnosi isključivo elektroničkim putem (internetska prijava) kroz sustav www.financijskepodrske.hr na Obrascima za prijavu projekta, a cjelokupan tijek elektroničke (internet) prijave detaljno je opisan u Uputama za prijavitelje.

Više informacija o ovom natječaju pročitajte na poveznici

Ukoliko ste zainteresirani za prijavu na ovaj natječaj javite se Amygdala, obrt za usluge na mail adresu: amygdalaxconsulting@gmail.com.

Synergia savjetovanje d.o.o. nadogradila je svoju izjavu o privatnosti i tzv. kolačiće u skladu s novom europskom regulativom iz Opće deklaracije o ljudskim pravima (GDPR). Mi koristimo kolačiće na našoj web stranici kako bismo Vam pružili uslugu, analizirali korištenje, osigurali dostupnost i funkciju sustava, što ne bismo mogli pružiti bez korištenja kolačića. Nastavljajući koristiti našu web stranicu, pristajete na primanje kolačića. Više o kolačićima i vašoj privatnosti možete pronaći na poveznici \"Pročitaj više ...\".
Prihvaćam uvjete Izjava o privatnosti