Postani dio međunarodne mreže mladih poduzetnika!

Započeo je drugi krug prijava na program poduzetničkog inkubatora za nezaposlene mlade, kojeg u okviru međunarodnog projekta Active Youth Entrepreneurship Network (AYEN) provodi udruga CEDRA Split. Cilj projekta je razviti poduzetničku mrežu koja omogućava mladima iz NEET skupine (nezaposleni, nisu u sustavu obrazovanja ni osposobljavanja), da uoče koje su to potrebe i prilike unutar njihovih zajednica koje mogu pretvoriti u nove poduzetničke ideje i poslove. Osim toga, projektom se potiče stvaranje održivih radnih mjesta kroz sveobuhvatan skup inovativnih alata. U njemu sudjeluje šest partnerskih organizacija iz različitih europskih zemalja: Grčke, Italije, Bugarske, Rumunjske, Norveške i Hrvatske. Priključivanjem u AYEN, kandidati će moći razvijati svoju poslovnu ideju individualno ili u timovima. No, već razvijena ideja za posao nije preduvjet za sudjelovanje u programu, mogu se priključiti i mladi koji samo žele učiti o poduzetništvu te u tom procesu doći do ideje o pokretanju vlastitog posla. Edukacije će se provoditi kroz pet glavnih modula, koji uključuju: razvoj ideje, planiranje i definiranje tima, strategiju izlaska na tržište, financijski menadžment te izradu pitcha i pripreme za investiciju.

Što je sve uključeno u program: • Predavanja i radionice o suvremenom pristupu poduzetništvu • Besplatan prostor za rad • Individualno mentorsko vodstvo • Motivacijski treninzi • Plaćeno studijsko putovanje u Hrvatskoj ili inozemstvu • Redoviti sastanci s uspješnim poduzetnicima • Podrška u pronalaženju načina financiranja prilikom pokretanja vlastitog poduzeća

Nenad Đurašinović i Nikolina Pleić sudionici su prvog ciklusa programa poduzetničkog inkubatora te ističu kako je on ispunio sva njihova očekivanja. Nikolina je nakon diplome s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta odlučila razvijati svoju karijeru u potpuno drugom smjeru te pokrenula modni brand Kesa, a Nenad s poslovnim partnerom razvija startup pod nazivom Profession.market. Oboje priznaju da ih je ovaj projekt upoznao s jednim sasvim novim svijetom poduzetništva te im pružio niz praktičnih znanja za razvoj posla. Projekt je sufinanciran sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške putem financijskih mehanizama EGP-a i Norveškog fonda za zapošljavanje mladih.

Izvor: Dalmacija Danas

Synergia savjetovanje d.o.o. nadogradila je svoju izjavu o privatnosti i tzv. kolačiće u skladu s novom europskom regulativom iz Opće deklaracije o ljudskim pravima (GDPR). Mi koristimo kolačiće na našoj web stranici kako bismo Vam pružili uslugu, analizirali korištenje, osigurali dostupnost i funkciju sustava, što ne bismo mogli pružiti bez korištenja kolačića. Nastavljajući koristiti našu web stranicu, pristajete na primanje kolačića. Više o kolačićima i vašoj privatnosti možete pronaći na poveznici \"Pročitaj više ...\".
Prihvaćam uvjete Izjava o privatnosti